Spar penger med refinansiering av dyre smålån

En av grunnene til at refinansiering er blitt så populært, er at man kan spare mye penger. Når man har mange smålån å betjene, kommer hvert enkelt lån gjerne med ulike lånevilkår og renter. Dette vil i mange tilfeller føre til betydelige utgifter hver måned, noe refinansiering kan være med på å redusere. Klikker man seg inn på Sparebank1 sin side kan man lese nyttig informasjon om lån.

Refinansiering kan på mange måter sammenlignes med å ta opp et vanlig forbrukslån, forskjellen er at bankene har ulike rutiner for hvordan de håndterer utbetalingen. De fleste banker vil selv ordne med utbetalingen av den gamle gjelden, slik at låntaker ikke lar seg friste til å bruke pengene på andre ting. Når man refinansierer, tar man opp et lån som er stort nok til å dekke smålånene man har.

Bedre vilkår

Når man betjener mange smålån, klarer man ofte bare å betale minstebeløpet på hvert avdrag for å få økonomien til å gå rundt. Dette vil føre til at totalbeløpet på lånet blir stort, og man kan slite med å bli gjeldfri. Ved å refinansiere, kan man ende opp med en mye gunstigere rente. Det gjør at man kan spare tusenvis av kroner i året.

Det vil alltid være lurt å sende søknaden sin til flere ulike banker. De forskjellige aktørene kan ha ulikt syn på hvor stor risiko det er å låne ut penger til den som søker lån, og derfor kan det være et stort spenn i renter og vilkår. På den måten kan man spare mye penger, spesielt når man bare sitter igjen med ett lån å betjene.

Raskere gjeldfri

Betjener man mange smålån, er det ofte vanskelig å bli gjeldfri. Det vil ofte være lite motiverende å betale ut store summer hver måned, uten at man ser noe reduksjon i gjelden sin. Ved å refinansiere kan man i større grad ta grep om den økonomiske situasjonen sin. Når man får samlet den gamle gjelden til kun ett lån, vil man ha mer penger til overs hver måned.

Når man sitter igjen med mer penger å rutte med, har man muligheten til å velge å betale et større avdrag på det nye lånet hver måned. Det kan være fristende å betale det laveste avdraget man kan velge, men man vil spare mye penger på å bli gjeldfri raskest mulig. Hvis man velger en lang nedbetalingstid, vil totalbeløpet på lånet bli høyere.

Refinansiering med sikkerhet

Når man betjener mange smålån, mottar man ofte mange fakturaer hver måned. Da kan man lett glemme å betale regninger. I noen tilfeller vil man havne i en økonomisk knipe hvor man ikke klarer å betjene alle lånene, og det vil raskt resultere i både inkassokrav og betalingsanmerkninger. Her legges det ofte på dyre salærer, slik at gjelden vokser seg større for hver dag man ikke betaler kravene.

En slik situasjon vil være belastende, og det er veldig ugunstig å begynne å betale nedbetalingsplaner hos kreditorer i tillegg til de månedlige avdragene man har fra før. Ved å refinansiere med pant i bolig, vil mange banker være villig til å innvilge lån selv om låntaker har betalingsanmerkninger registrert på seg. Da vil man ha ett lån å konsentrere seg om, i tillegg til at man sparer betydelige summer.

Låneagent

Et godt tips for å spare så mye penger som mulig på det nye lånet, er å ta i bruk en låneagent. Ofte vil det være en langsom prosess å skulle skrive inn søknaden sin til én og én bank. Låneagenter er aktører som har spesialisert seg på sammenligning av lån, og mange har også valgt å fokusere spesielt på refinansiering. Dette forenkler låneprosessen.

Man fyller enkelt inn søknaden sin, og der legger man inn alle opplysninger om gjelden man har fra før. Konkurransen blant bankene er stor, og aktørene som vurderer søknaden må kjempe om å levere det beste tilbudet. Her har man en gyllen mulighet til å skaffe seg billige lånevilkår. Det er verdt å vite at rentesatsene ikke blir fastsatt før det er foretatt en kredittsjekk av låntaker.

Ta grep om privatøkonomien

  • Mange banker krever at man er minst 25 år når man søker om refinansiering
  • En ting bankene vektlegger er at man har fast inntekt

Refinansiering er perfekt å søke om når man trenger å spare penger, og samtidig få nedbetalt den gamle gjelden sin. Å betjene mange smålån kan bli svært dyrt i lengden, og det vil være en lettelse for mange å få gjelden sin samlet til kun ett lån. Det vil ofte være lurt å sette opp et personlig budsjett, slik at man får kontroll over inntekt og utgifter.